DURF JIJ HET AAN?


Reserveer Nu!

 

Escape room


Escape Bunker Valkenswaard is een spannende escape room, met een historisch, educatief karakter. Locatie: een echte bunker uit WO II!

Alle inkomsten worden gebruikt voor het onderhouden van Militaire Erfgoed en het Rijksmonument.

Jullie worden opgesloten in één van onze kamers, waar jullie je wanen in oorlogstijd. Het doel is om binnen 60 minuten te ontsnappen aan de gevaren in deze angstaanjagende omgeving. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Teamwork, creativiteit en out of the box denken is hierbij cruciaal.

 

Het verhaal


Wij voeren jullie terug naar een donkere periode in onze geschiedenis: de tweede wereldoorlog.
Op 10 mei 1940 vielen Duitse troepen Nederland binnen en volgde een bezetting van 5 jaar. Wat doe je dan? Kiezen jullie ervoor om onder te duiken zoals Anne Frank of om te vechten tegen de bezetter?
De twee escape rooms “het Achterhuis” en “Operation Market Garden” zijn onvoorspelbaar en een ware beproeving. Welke keuze jullie ook maken: jullie zullen tegen spreekwoordelijke muren aanlopen in de vorm van puzzels, codes, raadsels en zoektochten naar objecten.
Wees alert, want je weet niet wat de volgende stap van de Duitsers zal zijn…

 

Rooms

Het Achterhuis

Het is vandaag 16 juli 1942. De dag dat jij vrijwillig onderduikt op Prinsengracht 263 te Amsterdam. Terwijl je denkt dat alle ogen op jou gericht zijn door die grote gele Jodenster daar op je trui, loop jij Het Achterhuis binnen. Wanneer de deur dicht slaat is er geen weg meer terug. De eerste oproep voor een concentratiekamp is al binnen, dus je zit zeker in het vizier. Weet jij jezelf een uur lang verborgen te houden? We zullen het zien.

zus-van-helpster-achterhuis-mogelijk-verrader-onderduikadres

Operation Market Garden

De Britse bevelhebber veldmaarschalk Bernard Montgomery gaf opdracht tot de missie. Na enige twijfel ging opperbevelhebber Eisenhower akkoord met dit gewaagde plan. Het plan was ambitieus en snelheid was cruciaal! Het doel is duidelijk, de uitvoering echter ingewikkeld. Jullie doel is om Nederland te bevrijden van de Duitse bezetter. Het belangrijkste doel De Rijnbrug!

© 2018 Escape Bunker Valkenswaard - Heel NL mobiel-vriendelijk met GraagGoedOnline.nl - Sitemap